IPL TEHNOLOGIJA

IPL (Intenzivna pulsirajuća svjetlost) je najmoderniji i najinovativniji sistem dugotrajnog depiliranja. IPL dugotrajna depilacija ili foto pomlađivanje se izvodi pomoću korištenja svjetla. Glavna razlika između lasera i IPL metode je da IPL depilacija, s obzirom da se radi o modernijoj tehnologiji, omogućava tretman za većinu tipova kože i različitih boja dlačica. Također, isto kao i depilacija laserom, nudi dugotrajne rezultate. Za razliku od fiksne valne duljine lasera, sa IPL tehnologijom moguće je izabrati raspon spektra kako bi se omogućilo:

 • Adaptacija valne duljine prema boji kože, boji dlake i debljini dlake svakog klijenta

 • Efikasno tretiranje većine boja kože, isto kao i sve vrste dlake, od najtanje do najdeblje

Druga prednost je da je IPL tehnika bezbolnija, ugodnija i jeftinija tehnologija od lasera. No+Vello centri za IPL depilaciju raspolažu s vrhunskim IPL (Intense Pulsed Light) sistemima kako bi osigurali najbolje rezultate već nakon prvog tretmana.

Po kojem principu radi IPL?

Intenzivna pulsirajuća svjetlost je tehnika dugotrajnog depiliranja koja se izvodi pomoću korištenja svijetla i zasniva na principu selektivne foto termolize koja omogućava uništenje folikule dlake bez oštećenja kože. Princip je da se područje sa neželjenim dlačicama izloži nizu vrlo kratkih impulsa koncentrirane svjetlosti. Prema tome, svjetlost (foto) primijenjena na kožu pretvara se u toplinu (termo) i selektivno uništava (liza) klice stanica korijena dlačica. Što znači, melanin koji je prisutan u dlačicama upija svjetlost i prenosi je na korijen dlačice, gdje pretvorena u toplinu, uništava klice stanice koje hrane dlačice. Elimininiranjem ovih stanica, dlačice odumiru i opadaju. IPL je inovativna, pouzdana i sigurna tehnika za uklanjanje neželjenih dlačica sa Vašeg tijela. IPL je dokazano učinkovit i nudi dugotrajne rezultate.

Ako je usporedimo sa tradicionalnom laserskom tehnikom, manje je bolna, svestranija i nudi poboljšane dugotrajne rezultate. Ističe se kao najučinkovitija i najmanje bolna metoda u odnosu na druge tehnike za uklanjanje dlačica.

Naši aparati

IPL dugotrajna depilacija omogućava tretman za većinu tipova kože i različitih boja dlačica. Za razliku od drugih IPL tretmana, s No+Vello imate mogućnost sunčati se dva dana prije i dva dana nakon tretmana. Mi imamo vlastiti istraživački laboratorij, gdje se aparati testiraju i razvijaju kako bi se postigao najbolji i najsigurniji tretman za naše klijente. To nam omogućuje da imamo najnovije aparate na tržištu sa značajnim razlikama u odnosu na druge aparate s kojima raspolaže naša konkurencija. U našim centrima raspolažemo s najjačim aparatima za IPL dugotrajnu depilaciju (60 džula/cm2) i najbržim na tržištu koji su dizajnirani za tretmane dugotrajne depilacije i foto pomlađivanja.

Naš sistem dugotrajne depilacije, zasnovan na IPL tehnologiji, daje odlične rezultate na različitim dijelovima tijela, a krajnji rezultat je depilacija koja je efektna, dugotrajna, superiorna i ni u čemu slična metodama depilacije koje su nam bile poznate do sada. Naši aparati raspolažu s modernim sistemom rashlađivanja Sub Zero Intense, kojim se postiže efekat lokalne anestezije. Zato možemo sa sigurnošću reći da se radi o bezbolnom sistemu. Za razliku od lasera, IPL dugotrajna depilacija omogućava tretman za većinu tipova kože i različitih boja dlačica, s manje neželjenih efekata i jeftinija je. Tretmani s laserom, naprotiv, ne mogu se primijeniti na određenim tipovima kože jer su veoma agresivni na osjetljivoj koži.

LED TEHOLOGIJA

Svjetlosna terapija s LED tehnologijom predstavlja inovativnu, neinvazivnu, sigurnu i učinkovitu metodu za pomlađeni izgled kože, koju preporučuju mnoge dermatološke klinike.

Stimulira duboko potkožno tkivo na proizvodnju kolagenskih i elastičnih vlakana i tako ublažava fine linije i bore te regenerira i osvježava mlitavu kožu. Povećava prokrvljenost i limfni tok te tako putem detoksikacije i djelovanja na masne stanice uspješno uništava celulit i smanjuje obujam.

Boje LED aplikacije koje danas upotrebljavamo u kozmetici:

 • Ljubičasta – ubrzava aktivnost stanica, pospješuje uklanjanje otpadnih tvari putem limfne drenaže. Ima snažan anticelulitni učinak.
 • Zelena – uravnotežuje neravnomjernu pigmentaciju i crvenilo. Pomaže kod hipo i hiperpigmentacija.

 • Plava – se uporabljva pri izbjeljivanju zubi. Pomoću profesionalnih proizvoda, bez agresivnog vodikovog peroksida, vraća zubima njihovu bjelinu a vama blistav osmijeh.
 • Crvena – Najviše pozitivnih učinaka na kožu i cijeli organizam dokazano ima crvena i svjetlost infracrvenog spektra. Na razini stanica omogućuje bolju komunikaciju i izmjenu tvari među stanicama, zato u kombinaciji s profesionalnim preparatima postižemo iznenađujuće rezultate. Proširuje krvne žile i poboljšava cirkulaciju krvi, a time i ishranu tkiva. Ubrzava limfnu cirkulaciju, čime se ubrzava izlučivanje toksina iz tijela. Jača vezivno i elastično tkivo, smanjuje bore, osvježava boju kože te ujednačava kožu. Štiti od slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože i štiti od foto oštećenja nastalog zbog izlaganja valnim duljinama (UVA i UVB). Podržava sintezu proteina koji omogućuju regeneraciju stanica i zaustavlja sintezu onih koji rade u smjeru starenja i propadanja.

Učinci crvene svjetlosne terapije su sljedeći

 • foto pomlađivanje kože kroz formiranje mladih stanica vezivnog tkiva i formiranje novih kolagenskih vlakana i njihovu bolju distribuciju i integraciju, koja pomaže poboljšati čvrstoću kože.

 • sprečava degradaciju kolagena,
 • ubrzava smanjenje bora, proširenih pora i ožiljaka,
 • osvježava ten i poboljšava teksturu kože
 • pobiljšava cirkulaciju krvi i ishranu kože
 • poboljšava cirkulaciju limfe i detoksikaciju
 • povećava otpornost kože na štetne vanjske i unutarnje utjecaje: kratkovalna zračenja, hladnoća, ispušni plinovi i drugi toksini, alkohol i konzervansi…
 • smanjuje utjecaj slobodnih radikala koji uništavaju stanice
 • smanjuje alergijsku reakciju kože i neurodermitis
 • usporava proces starenja kože
 • pomaže pripremiti kožu za ljetne mjesece, što olakšava koži zaštitu od štetnog UV zračenja
 • potiče zacjeljivanje manjih rana, opeklina i ozeblina
 • smanjuje celulit i pomaže oblikovati tijelo

TRETMANI

FACIJALNI ANTI-AGE, kombinira efekte stimulacije i vazodilatacije i, zajedno sa proizvodima kozmetičke linije No+Vello, djeluje na nekoliko polja na personaliziran način prema potrebama svakog klijenta: tretman protiv bora, hidratacija i učvršćivanje kože lica. Ovaj tretman je idealan za lice, vrat, dekolte i ruke.

ANTICELULITNI REDUKTOR, vrlo je tražen zbog svog trenutačnog djelovanja, smanjuje lokalizirane masne naslage i djeluje na celulit čak i na najkonfliktivnim zonama: abdomen, bedra i bokovi. Samo s jednim tretmanom moguće je smanjiti od 1 do 3 cm obujma.

TJELESNI UČVRŠĆIVAČ, omogućuje uživanje u glatkoj, čvrstoj i elastičnoj koži. Glavne zone na kojima se primjenjuje su: ruke, abdomen, prsa, bedra i stražnjica.

IZBJELJIVANJE ZUBA, vraća do 8 nijansi prema paleti boja za zube i postiže izvornu bjelinu zuba. Preporučuje se da usta budu sanirana prije tretmana, te da se ukloni zubni kamenac ukoliko ga ima. Također se preporučuje izbjegavanje pušenja u narednih 48 sati poslije tretmana. Podrazumijeva se da trajanje efekata tretmana zavisi od prehrambenih navika klijenta.

ULTRAZVUK

Ultrazvučno čišćenje lica

 • Ultrazvuk je jedna od najinovativnijih tehnologija u sektoru ljepote
 • Postiže dubinsko čišćenje i uklanja nečistoću sa kože, a pri tome je ne oštećuje
 • Ne upotrebljava kemijske proizvode, uklanja mrtve stanice i reaktivira cirkulaciju na tretiranoj zoni, stimulirajući tako stvaranje kolagena i obnavljanje stanica
 • No+Vello oprema za čišćenje lica kombinira, na učinkovit način, ultrazvuk i galvansku energiju, što omogućuje primijenu tretmana za svakoj koži

Prednosti u odnosu na klasično čišćenje lica

 • Nema bolnog mehaničkog istiskivanja
 • Nema upaljenosti i crvenila nakon tretmana
 • Koža postaje glađa, blistavija i zdravija
 • Tretman je brz, 20 minuta
 • Odlično u pauzi između posla
 • Vrsta čišćenja se određuje prema tipu i stanju kože
 • Pospješuje rezultate LED i IPL tretmana

Učinci na koži

 • Hidratiziranija, glađa i nježnija koža
 • Minimalizira pore
 • Smanjuje mlitavost kože na licu
 • Poboljšava obnavljanje stanica i proizvodnju kolagena
 • Uklanjaju se mrtve stanice na površini kože
 • Omogućuje bolje upijanje aktivnih sastojaka iz preparata

Vrste čišćenja

 • Esencijalno čišćenje lica: preporučuje se svim tipovima kože
 • Nutritivno čišćenje lica: suzbija suhoću i poboljšava sjaj kože. Preporučuje se dehidriranoj koži, sprečava pojavu bora
 • Regenerativno čišćenje lica: povećava gustoću kože, daje sjaj koži. Preporučuje se osjetljivoj koži zbog svog umirujućeg i regenerativnog efekta

SUN&SAFE

Revolucionarna metoda IPL dugotrajne depilacije na preplanuloj koži

SUN&SAFE je nova tehnologija No+Vello© koja omogućava sigurno i efikasno dugotrajno uklanjanje dlačica na preplanuloj koži.

SUN&SAFE tehnologija je sigurna, bezbolna i učinkovita, sa vidljivim rezultatima već nakon prvog tretmana.

Zahvaljujući ovom inovativnom sistemu, centri No+Vello nude sistem dugotrajne depilacije putem Intenzivne pulsirajuće svjetlosti (IPL) koja je sigurna za kožu preplanulu od sunca ili UV zračenja.

Fotoepilacija preplanule kože

Istraživanja provedena od strane ureda R&D (Odjel za istraživanje i razvoj) naše firme – formiranog od tima doktora, inženjera i stručnjaka iz sektora depilacije – i firmi specijaliziranih za IPL iz SAD-a i Izraela, su omogućila značajna poboljšanja u aparatima i protokolima koje koristi No+Vello i time vam nudi SUN&SAFE.

Ova poboljšanja prije svega utječu na profesionalne aparate za IPL dugotrajnu depilaciju No+Vello©. Također su uspostavljeni novi protokoli za tretmane koji garantiraju IPL dugotrajnu depilaciju na preplanuloj koži, eliminirajući postojeće kontraindikacije na istoj.

LJEČNIČKA PODRŠKA

No+Vello centri surađuju s kvalificiranim stručnjacima i liječnicima na području svjetlosne terapije, estetike i dermatologije te tako pružaju centrima svu stručnu pomoć i potporu osiguravajući sigurnost i neškodljivost tretmana. Naše certificirano osoblje je pripremljeno odgovoriti na sva Vaša pitanja u vezi tretmana.

Preporuke prije i poslije IPL dugotrajne depilacije

 • Ne upotrebljavajte foto senzitivne lijekove (osjetljive na svijetlost) prije tretmana. Obavijestite svoj no+vello © centar o lijekovima koje koristite

 • Izbjegavajte izlaganje suncu i UVA zrakama prije tretmana (posavjetujte se u svojem centru)
 • Ne upotrebljavajte jake kemikalije na koži, kao što su profesionalni pilinzi ili kemijske kiseline mjesec dana prije tretmana
 • Izbjegavajte uporabu krema s vitaminom A ili retinoičnom kiselinom (većinom se nalaze u kremama protiv bora)
 • Preporučuje se dolazak na tretman s čistom kožom, bez kreme, dezodoransa i šminke. Ne upotrebljavajte proizvode koji sadrže alkohol prva tri dana nakon tretmana (dezodorans)
 • Potrebno je izbjegavati uklanjanje dlačica s voskom i pincetom ali i kemijsko uklanjanje dlačica 1 mjesec prije tretmana. Dlačice možete uklanjati britvicom ali ne 2 dana prije tretmana
 • Na dan tretmana se preporučuje izbjegavanje vruće vode na tretiranim predjelima i preporučujemo tuširanje mlakom vodom
 • Izbjegavajte nošenje uskih hlača na dan tretmana te izlaganje tretiranih predjela dodatnim izvorima topline ili vlage kao npr. bavljenje sportom
 • Ukoliko osjetite pojavu topline, svrbež ili crvenilo na tretiranom području, hladite ga 20 minuta oblogom hladne vode
 • Po završetku tretmana koristite hidrozaštitnu no+vello© emulziju za lice i tijelo 3 do 4 dana (ujutro i navečer). Poslije je dovoljno nanositi kremu jednom dnevno

Kakve su kontraindikacije?

Za većinu klijenata su tretmani primjereni, iako postoji nekoliko kontraindikacija za koje se tretmani ne preporučuju:

IPL dugotrajna depilacija

 • trudnoća, dojenje

 • foto senzitivni lijekovi

 • kožne bolesti
 • oslabljen imunološki sistem
 • rak kože
 • poremećaji zgrušavanja krvi
 • foto dermatoza (alergija na sunce)

 • tetovaže i mikropigmentacija (trajni make-up)

LED terapija

 • trudnoća
 • dojenje
 • foto senzitivni lijekovi

 • aktivna infekcija
 • upala kože

Izbjeljivanje zubi

 • trudnoća, dojenje
 • alergija na plastiku
 • oralne lezije i bolesti
 • upala desni

Dubinsko čišćenje kože

 • trudnoća

 • problemi sa srcem (elektrostimulacija srca, aritmija)
 • 5 godina nakon preboljenog raka
 • čišćenje se ne izvodi na vratu
 • 3 mjeseca od zadnje kemoterapije ali radioterapije

No+vello Hrvatska

Ekskluzivni zastupnik
Kalem d.o.o.
Domjanićeva 23, 10000 Zagreb
OIB:94330190023

Tel: +385 (0)91 250 00 91
E-mail: info@depilacija.hr

  Kontaktirajte nas i recite vaše želje i očekivanja. Rado ćemo odgovoriti.